Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού ή αλλιώς bullying αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και απασχολεί πάρα πολλά παιδιά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί πολλές Γραμμές Στήριξης Παιδιών προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν άμεση και γρήγορη ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε πηγή βοήθειας εάν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 που λειτουργεί από το Χαμόγελο του Παιδιού  καλούν πολλά παιδιά που βιώνουν δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Ανάμεσα τους και παιδιά που βιώνουν σχολική βία ή σχολικό εκφοβισμό, παιδιά που ασκούν σχολική βία ή σχολικό εκφοβισμό ή παιδιά που ανησυχούν  για κάποιον συμμαθητή τους και λαμβάνουν συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς να διαχειριστούν αυτό το φαινόμενο από όποια πλευρά το βιώνουν.

Μπορείς να καλέσεις από κινητό χωρίς μονάδες, από καρτοτηλέφωνο χωρίς κάρτα ή από το σπίτι χωρίς να χρεωθείς και οι κλήσεις είναι  ανώνυμες και εμπιστευτικές.

Η Γραμμή λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί ή ψυχολόγοι.

Η Stoiximan στο πλαίσιο των δράσεων της κατά του σχολικού εκφοβισμού ενισχύει οικονομικά την λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής

www.hamogelo.gr